Hoe kies ik het gewicht van de verzwaringsdeken?

Dit is erg individueel bepaald.

Als stelregel nemen we 10 tot maximaal 25 % van het lichaamsgewicht. Bij de keuze van het juiste gewicht speelt ook de afmeting van de deken een belangrijke rol. Hoe groter de afmeting, hoe hoger het gewicht van de deken moet zijn.   

Meestal, voor kinderen of volwassenen met autisme of ADHD, kan het gewicht van de deken iets zwaarder zijn.

In de praktijk is dit als volgt:

Voor een kind dat 130 cm lang is en 35 kg weegt, autisme of/en ADHD heeft, adviseren wij een verzwaringsdeken van 100 x 150 cm met 5 kg of 120 x 180 cm met 6 kg. Als de afmeting van de deken groter moet zijn, bijvoorbeeld een standaard afmeting van een eenpersoonsdeken, d.w.z. 140 x 200 cm, raden wij in dit geval 7 kg aan.

De keuze van het dekengewicht is zeer individueel. Een deken van 140 x 200 cm met een gewicht van 7 kg kan ook geschikt zijn voor een volwassene vrouw (rond 55 - 60 kg) die geen sensorische integratiestoornissen heeft, maar gewoon overprikkeld is en moeite heeft met slapen.

Een ander voorbeeld betreft een volwassene die gediagnosticeerd is met sensorische integratiestoornissen, hooggevoelig is en angststoornissen heeft. Voor een vrouw die 85 kg weegt raden wij een deken van 140 x 200 cm met een gewicht van 10 - 11 kg aan. Als iemand liever onder een grote deken slaapt, mag men de deken van 200 x 200 cm nemen en 2 kg toevoegen aan het gewicht van de deken, d.w.z. dat de deken 12-13 kg zal zijn.

In geval van twijfel is het altijd de moeite waard om contact op te nemen met de therapeuten.

Elk geval is anders en de keuze van het dekengewicht is zeer individueel. Als u meer persoonlijk advies wilt, neem dan contact met ons op, wij helpen u natuurlijk graag verder. 

We zijn beschikbaar via het e-mail adres: info@sensolife.nl.

We streven ernaar om binnen 24 uur te reageren. 

 

Partner bedrijven

 

 

 

 

Anderen over verzwaringsdekens

 

 

© 2018 - 2021 SensoLife | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel