• Verzwaringskussen FUN
  Verzwaringskussen FUN

  Verzwaringskussen FUN 30 x 40cm

  Standaardmaat van de kussens zijn 30 x 40cm. Afhankelijk van de behoefte van de patiënten, kan de afmeting en het gewicht worden aangepast.

  Het SensoLife verzwaringskussen FUN is dubbelzijdig -…

  € 69,00
 • Verzwaringskussen XL
  Verzwaringskussen XL

  Verzwaringskussen XL | 35 x 45cm

  Het verzwaringskussen is voorzien van een riem die het gemakkelijk maakt om het kussen op schoot te houden en ervoor zorgt dat het niet wegglijdt. Groter oppervlak van het kussen en zeer duurzaam…

  € 79,00
 • Verzwaringskussen SIMPLY
  Verzwaringskussen SIMPLY

  Verzwaringskussen Simply | 30 x 40cm

  Standaardmaat van de kussens zijn 30 x 40cm. Afhankelijk van de behoefte van de patiënten, kan de afmeting en het gewicht worden aangepast.

  Het SensoLife verzwaringskussen is gemaakt van…

  € 59,00

Verzwaringskussens

In ons assortiment hebben we naast verzwaringsdekens en verzwaringsvesten ook veel soorten verzwaringskussens voor kinderen en volwassenen. Dit zijn producten met lokale belasting die sensorische therapieën ondersteunen en extra hulp bieden om een nog beter lichaamsbesef en een betere concentratie te bereiken. Daarnaast bieden deze kussens tal van voordelen voor mensen met en zonder lichamelijke problemen.

 

Wat is een verzwaringskussen?

Het klassieke verzwaarde kussen is een hulpmiddel dat is ontworpen om diepe druk toe te dienen op de benen of andere lichaamsdelen tijdens zit activiteiten of lig momenten. De optimale vorm van het kussen is rechthoekig, omdat het daardoor een verscheidenheid aan toepassingen biedt. Door een verzwaringskussen te gebruiken, kan de alertheid van een persoon met sensorische integratie problemen beter gereguleerd worden.

 

Voordelen van verzwaringskussens

Met een verzwaringskussen wordt je geholpen om beter in contact te komen met je eigen lichaam, waardoor je meer rust ervaart. Bovendien kan een diepe druk op je lichaam zorgen dat je alertheid gestimuleerd of juist gedempt wordt. Om te kunnen leren, moet je prikkels goed kunnen verwerken. De extra druk van het kussen kalmeert hyperactieve kinderen en laat kinderen die snel afgeleid zijn beter concentreren.

 

Verzwaringskussen als hulpmiddel voor kinderen en volwassenen

De verzwaringskussen helpt bij concentratieproblemen en is een ideaal hulpmiddel voor kinderen en volwassenen die moeite hebben met verwerken van prikkels. Hier kan bijvoorbeeld autisme, ADHD of een sensorische integratiestoornis aan ten grondslag liggen. Ook is het verzwaringskussen geschikt voor zeer actieve en bewegelijke personen die niet stil kunnen zitten op school of op het werk. Zo kan het kussen worden ingezet tijdens de les, therapie of andere momenten waarop de gebruiker rustig moet blijven zitten en zich goed moet kunnen focussen. Het kan goed worden ingezet tijdens lessen op school, een kantoorbaan, of natuurlijk tijdens een therapie.

 

Soorten kussens van SensoLife

Sensolife biedt drie soorten kussens aan waarmee lichaamsbesef en concentrarie verhoogd kan worden. Wij hebben SIMPLY kussens, FUN kussens en XL kussens. SIMPLY en FUN kussens hebben een standaardmaat van 30 x 40 cm, XL kussens zijn iets groter Afhankelijk van de behoefte van de gebruiker, kan de afmeting en het gewicht worden aangepast.

Mocht er behoefte zijn aan afwijkende maten of andere wensen, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.   

SensoLife verkoopt naast verzwaringskussens ook allerlei hulpmiddelen ter ondersteuning van ziekten en aandoeningen, zoals verzwaringsdekens, verzwaarde slaapzakken, verzwaringsvesten en nog andere producten.

Partner bedrijven

 

 

 

 

Anderen over verzwaringsdekens

 

 

© 2018 - 2021 SensoLife | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel